MediYoga

Beskrivelse af Mediyoga:
MediYoga er en forkortelse for medicinsk yoga og er en terapeutisk yogaform. Har mange elementer der minder om Kundalini yogaen, men er mere mindful i sin udførelse og praksis.

MediYoga er baseret på forskning og er udviklet i samarbejde med det svenske sundhedsvæsen. Det er en yogaform, som er meget anerkendt i Sverige, og svenske læger ordinerer i dag Medicinsk Yoga på recept til deres patienter.

Lægevidenskaben er specialiseret i akut behandling, mens yogaen er et holistisk system, der bl.a. mindsker stress og stiler mod en dybere balance, klarhed og selvindsigt. MediYoga støtter vores egen healing ved målrettet at stimulere kroppens systemer, energi og fleksibilitet.

MediYoga kan bl.a. hjælpe dig til større bevægelighed, færre smerter i led og muskler samt mindre stress og uro. Åndedræt, blodtryk, søvn, hjerterytme – og ikke mindst humøret – kan forbedres.

Yoga-sessionerne består af åndedrætsøvelser, simple fysiske øvelser, afspænding og meditation. Åndedrættet er den røde tråd gennem yogaprogrammet, og hjælper til at balancerer nervesystemet og skabe dybere kropsbevidsthed. Du vil lære afprøvede teknikker mod fx stress, tankemylder, søvnproblemer og koncentrationsproblemer. MediYoga hjælpe dig til større indsigt, stabilitet, fred og harmoni.

Yogaformen er særlig god for dig med fx:

  • Stress
  • Søvnbesvær
  • forhøjet blodtryk
  • Åndedrætsbesvær
  • Nedsat bevægelsesfunktion
  • Kroniske smerter

Magasinet Femina tester Mediyoga. I 2019 havde jeg æren af at undervise og introducere Feminas udsendte journalist for Mediyogaens effektfulde univers. Dette resulterede i flere artikler. Du kan bl.a. læse mere her: Hvorfor Mediyoga er så effektfuldt

MediYoga arbejder på det fysiske, mentale og emotionelle plan gennem simple øvelser og dybdevirkende meditationer med bla. brug af mantraer. Øvelserne udføres siddende på gulvet, stående eller på en stol. Du kan derfor sagtens deltage, selvom du har fysiske udfordringer.

Læs mere om MediYoga her.